Proeverijen

Home > Proeverijen

Beleef het meest unieke whisky evenement van 2018.

Deze whisky proeverij wordt een unieke belevenis. Het heeft veel voorbereidingstijd gekost om deze drie Legends of Whisky op 1 datum samen te krijgen om een whisky tasting te geven.

Ondanks dat ze allemaal rond de zeventig jaar zijn, hebben allen nog steeds een zeer drukke agenda. Het is alleen daarom al een unieke gebeurtenis. Daarnaast kennen ze elkaar vanuit de whisky industrie en vullen zij elkaar wat betreft kennis en performance goed aan.

Zij hebben alle drie hun sporen verdient in de whisky wereld. (zie ook de informatie op legendsofwhisky.com)

Richard Paterson

Voornamelijk als blender in dienst van Whyte & Mackay waaronder de distilleerderijen Jura, Dalmore, Fettercairn and Tamnavulin vallen. Dalmore is het paradepaardje van de vier en Richard heeft de afgelopen jaren enkele van de duurste Dalmore whisky’s ter wereld geselecteerd waarvan flessen van meer dan € 150.000 geen uitzondering zijn. Naast zijn enorme kennis van de invloed van hout op de smaak en kleur van whisky, is hij een geweldige performer en showman.

David Stewart

Werkt zijn gehele werkende leven al bij Grants, de eigenaar van de distilleerderijen Glenfiddich, The Balvenie, Kininvie, Girvan en Ailsa Bay. Hij was betrokken bij de beslissing om Glenfiddich als eerste Schotse Single Malt Whisky in 1962 op de markt te brengen. Hij is ook de bedenker van het Glenfiddich Solera systeem en heeft de beroemde en meest verkocht Balvenie, de BalvenieDouble Wood bedacht . Zijn opvolger is Brian Kinsman die hij zo’n 10 jaar heeft ingewerkt maar David is, ondanks zijn leeftijd, nog steeds verantwoordelijk voor alle The Balvenie expressies. Hij is een hele rustige man, bedachtzaam, vriendelijk en met natuurlijk heel veel kennis van whisky die hij graag wil delen.

Jim McEwan

is bij de meesten bekend door zijn tijd bij Bruichladdich, de Islay distilleerderij die in 2001 werd heropend en in ruim 10 jaar tijd tot een icoon werd en twee jaar geleden werd verkocht aan Remy Martin. Voor het avontuur bij Bruichladdich heeft hij een lange carrière gehad bij Bowmore de oudste distilleerderij van Islay en een toonaangevend merk. Er zijn weinig (whisky) mensen die zo gepassioneerd over whisky en Islay kunnen spreken. Hij is een entertainer en een carrière als stand-up comedian had hem niet misstaan als hij niet in de whisky industrie terecht was gekomen. Hij heeft alle facetten van het whisky maken doorlopen. Van cooper tot manager, van distillateur tot world brandambassador.

Wat zij gemeen hebben is passie voor - en kennis van whisky maar ook de gave om deze kennis te delen. Ieder op zijn eigen manier.
Uit de beschikbare voorraad vaten met whisky, waar zij zelf verantwoordelijk voor zijn geweest, heeft ieder 2 vaten geselecteerd die wij gaan proeven. Mooier kan het niet.
Tijdens de proeverij is er na het proeven van 2 whisky’s een muzikaal intermezzo verzorgd door een van de bekendste muzikanten van Islay.
Na afloop van het tasting evenement dat zo’n 2 uur zal duren, is er voldoende tijd om met de Legends te praten, een selfie te nemen of een boek of fles te laten signeren.
In de goodybag die voor u klaar staat, zitten enkele miniaturen van de merken whisky’s die zij representeren, een whiskeycord met logo en een speciaal uitgegeven boek over de Legends of Whisky. Verder mag u de 6 Glencairn glazen met logo ook hierin meenemen.

Kortom het meest unieke whisky evenement van 2018.

PRAKTISCH

Datum: 1 december 2018 van 14.00 – 19.00 uur
Locatie: Hooglandse kerk in Leiden
Organisatie: Whisky Unlimited, Nederland.

Tickets

Tickets voor de 'Legends of Whisky' tasting zijn gelimiteerd en uitsluitend te verkrijgen via de website.
Toegangsprijs: € 125 voor VIP-kaarten en € 95 regulier.

Meer info en boeken via legendsofwhisky.com